Report

Liberec padl na Spartě i podruhé, těsnou bitvu rozlousklo prodloužení

Praha/Liberec - Stejně jako v duelu číslo jedna sahali Bílí Tygři po vítězství ve čtvrtfinále se Spartou i ve druhém pokračování série. Další mimořádně vyrovnané klání vítěze v šedesáti minutách nepoznalo, až v prodloužení ho na stranu domácích strhnul kapitán Pražanů Michal Řepík.

HC Sparta Praha versus Bílí Tygři Liberec 3:2p (2:0 na zápasy)

Ráznější vstup do utkání předvedli domácí. Ti se rychle dostali do vedení, když už ve čtvrté minutě otevřel skóre Kryštof Hrabík. V prostředním dějství se však Tygři dočkali vyrovnání. Přesilovkovou dorážkou se blýskl letošní král extraligových střelců Jakub Rychlovský.

Dále už ale ve druhé části počítaly šelmy jen ztráty. Oscar Flynn po velmi tvrdém zákroku na Moravčíka inkasoval trest do konce utkání, stejně jako Jaroslav Vlach s Davidem Aubrechtem za potyčku se sparťanským duem Hrabík-Buchtele mezi střídačkami. Zranění pak ze hry vyřadilo i Lukáše Dernera a na chvíli také Vojtěcha Budíka.

Vojtěch Budík o zranění
Dostal jsem do paty a do kotníku. Věřím, že to bude v pohodě. Ještě jsem ale nesundal brusle, takže teprve uvidíme, jak to vypadá.

Góly začaly znovu padat až ve třetí třetině. Ondřej Najman sice Pražanům vrátil vedení, ale jen o pár chvil později srovnal důsledný Michal Birner. Jeho branka nakonec znamenala prodloužení. V něm rozhodl o vítězství Sparty Michal Řepík, jehož zásluhou pojedou Pražané na sever Čech s vedením 2:0.

Trainerstimmen

Pavel Gross
HC Sparta Praha
„Jsme rádi, že jsme mohli nějakým způsobem vyhrát. Včera to byly penalty, dnes prodloužení. Šance byly na obou stranách, ale gólmani chytali fantasticky. Jsme rádi za stav 2:0, ale neznamená to vůbec nic. V úterý jedeme dál."
Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Zápas byl extrémně podobný tomu včerejšímu. Byl bojovný z obou stran. Dobře jsme odbránili dlouhé oslabení, ale na druhou stranu jsme si nepomohli v přesilových hrách tak, jak jsme chtěli. Tím, že jsme ale ubránili přesilovky Sparty, tak bych řekl, že remíza byla zasloužená. Potrestal nás zabijácký instinkt při poslední akci a bohužel jedeme domů za stavu 0:2."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner